Gratis frakt ved kjøp over kr 2000,-

Rask levering

14 dagers fri retur

Flått – synder med mange navn

Påsken er over for denne gang og mange av oss har kanskje vært hjemme i påsken?
I allefall har det ikke vært mange utenlandsreiser i år heller grunnet pandemien som herjer i verden.

Men våren er på vei, og det er «lys i enden av tunellen»!
Et sikkert vårtegn er at mange steder har snøen forsvunnet for lenge siden, mens andre steder er det litt igjen enda. Det blir stadig varmere og med varmen kommer også flått og andre utøyer.

Men, har du noen gang tenkt på hva flått egentlig er og hvorfor vi er så opptatt av å beskytte oss selv og kjæledyrene våre mot dem?

Visste du?

Flått finnes i flere varianter over hele verden (ca. 860 arter) og bare i Norge er det funnet 10 forskjellige arter. (ref: wikipedia). I Norge har skogflåtten mange ulike navn: Skaubjønn, skaumann, skogbjørn, tege, hantikk, blodmidd, kinnflått, påte, sugar m.m.

Flåttfamilien eller flått er ei gruppe parasitiske midder, et slags edderkoppdyr, som er regnet som den verste smittesprederen blant blodsugerne i de nordlige delene av Europa. Den viktigste sykdommen som overføres til mennesker med skogflått i Norge er Lyme borreliose. Skogflåttencefalitt er en infeksjon i sentralnervesystemet forårsaket av et virus (TBE-virus) som smitter gjennom flåttbitt. Andre sykdommer er anaplasmose, tularemi (harepest) og babesiose. (ref: fhi.no)

Mange av disse sykdommene kan spres til dyr også. Risikoen er liten for at en hund eller katt skal bli syk som følge av et flåttbitt, men om det skulle hende kan sykdommen bli trøblet og noen ganger alvorlig.

Symptomer

Kan være sløvhet, nedsatt appetitt, feber, smerter, stivhet og halting som kommer og går. Hunder kan også smittes av TBE, men det er heldigvis svært uvanlig. Symptomer her er ustøhet, smerter fra nakke og iblant nedsatt bevissthet, kramper, lammelser og endret atferd.

Hva kan forebygge?

Gå gjennom pelsen til dyret ditt hver gang den har vært ute. Gre gjennom pelsen for det er ikke alltid at flåtten har rukket å bite seg fast enda. Hvis du finner flått bør den fjernes så fort som mulig. Smitte risikoen øker jo lengre tid flåtten får sitte fast i huden.

Bruk gjerne en pinsett eller flåttfjerner for å ta vekk flåtten. Ta tak i flåtten så nær huden som mulig og dra rett ut. Pass på at hele flåtten er tatt vekk.
Vask bittsedet med desinfeksjon

Beskyttelse mot flått

Det finnes en rekke alternativer på markedet for å beskytte hunder og katter mot flått og smitten de kan bære med seg. Noen produkter gjør at flåtten og andre utøy ikke vil være på dyret og andre preparater dreper flåtten så fort den har fått i seg virkestoffet.

Flåttmidler kan fås i tyggetabletter, halsbånd, tagger, dråper og spray.

Noen flåttpreparater krever resept av veterinær, og kan ofte kjøpes hos veterinær eller apotek. Andre produkter trenger ikke resept og kan kjøpes i dyrebutikker, eller andre steder slike produkter selges.
Noen produkter holder hele sessongen, mens andre må gjentas gjennom hele sessongen.

Følg alltid veterinæren eller produsentes anvisninger ved bruk av slike produkter.

I sjeldene tilfeller kan flåttmidler gi bivirkninger som klør, håravfall, rødhet og i svært sjeldene tilfeller alvorlige bivirkninger som skjelving og sløvhet. I slike tilfeller fjernes halsbånd og produktet forsøkes fjernes ved å vaske pelsen.

VIKTIG – KONTAKT ALLTID VETRINÆR!

Hvis hunden får påvirket allmenntilstand, feber, er uvanlig trøtt, ustø eller om det er tegn til ledd- eller musklersmerter bør veterinær oppsøkes. Husk å fortelle veterinæren om du vet at hunden har fått flåttbitt.

Kilde til teksten: wikipedia, fhi.no, AniCura

Vårt valg av flåttbekjempelse – ANIBIO

Da vi skulle velge hvilken leverandør vi ønsket å tilby våre kunder, falt valget lett på produktene fra ANIBIO. De har vært opptatt av helse, vitalitet og velvære for hunder, katter og hester i over 25 år.

ANIBIO tilbyr beskyttelse mot skadedyr uten giftstoffer og insektmidler, dermatologisk testede pleieprodukter og fôrtilskudd uten konserveringsmidler eller andre skadelige tilsetningsstoffer og de er miljøvennlige! Siden 2012 har ANIBIO vært sertifisert av LACON Institute. Dette betyr at der det er mulig bruker de organiske ingredienser og råvarer fra sertifisert økologisk dyrking.

Vi anbefaler:

ANIBIO tic-clip
En smart klips som settes i kjæledyrets halsbånd. Beskytter mot flått og lopper ved hjelp av magnetisk plate som aktiveres ved kinetisk energi (bevegelse). Tic-clip passer best på dyr som går med halsbånd mesteparten av dagen, slik at best mulig effet oppnås.
Kan brukes på hunder og katter, til alle raser og størrelser
Les mer om produktet her: ANIBIO tic-clip
Dette produktet er på tilbud ut april.

ANIBIO TIC-Spray
Spray som påføres nakken på dyret hver tredje dag, eller ved behov.
Beskytter mot flått, lopper, midd og egner seg for dyr som ikke bruker halsbånd.
Les mer om produktet her: ANIBIO TIC-Spray

ANIBIO tic-off pulver
Tilsettes daglig i fôret for bekjempelse av flått og parasitter.
Les mer om produktet her: ANIBIO tic-off pulver

ANIBIO har flere produkter.

Les mer om ANIBIO sine flåttbekjempelseslprodukter og andre peleiprodukter