Gratis frakt ved kjøp over kr 2000,-

Rask levering

14 dagers fri retur

Vinter og kuldegrader

Endelig er det vinter, snøen har lagt seg flere steder og kuldegradene ligner mer på en «vanlig» vinter enn for bare noen uker siden, i alle fall her hos oss.

Vi mennesker beskytter oss mot kulden etter beste evne, med luer, votter, varme jakker. Hundene og kattene har kun pelsen og labbene sine som beskyttelse mot kulden.
Hunder og katter trenger derfor vår hjelp når kulden blir for sterk.

Vi håndterer kulden på forskjellige måter

Som med mennesker, er også hunder forskjellige. Enkelte raser håndterer kulde bedre enn andre og her spiller størrelsen på hunden, hundens fettlager og tykkelsen på pelsen en stor rolle.
Katter derimot er et tropisk dyr og tåler ikke kulde på samme måte som hunder.

Den har jo pels og mange tror at pelsen blir tykkere om vinteren og holder på varmen. Men er det slik?

Katter har da pels, men holder den godt på varmen?

Katter har pels som ikke holder særlig godt på varmen, men derimot holder varmen ute – nettopp for å beskytte seg mot overoppheting.
De fleste katter trives godt ute, i korte perioder, selv i kulda. Dersom katten vil ut, bør den få lov til det!
Men, sørg for at den kommer seg inn igjen (katteluke), eller har et sted å søke ly.

Tepper kan ofte bli våte og kalde, så det beste er å bruke halm som gir en god og varm beskyttelse. (Tips: Ring en bonde å spør om å få kjøpe litt halm). Husk at katter skal også ha tilgang til vann ute, som inne.

Mat til puser og voffer

Mens noen katter spiser mer på vinteren fordi det er energikrevende å holde varmen på kalde dager, går andre katter nærmest i «dvale». Sørg derfor å gi katten nok mat, hold øye med vekten og gi den kvalitets fôr.

Fòr Service AS har kvalitetsmat til pus, klikk her for å se gjennom vårt sortiment.

Som for katter, trenger hunder også mer energi for å holde varmen i kulda. Istedenfor å øke mengden på fôret hunden får, er det viktig å velge et alternativ som har mer energi i seg.
Pass på at fôret gradvis blir byttet ut, slik at magen til hunden venner seg til det nye fôret. (Dette gjelder alltid ved bytte av fôr).

Vi i Fòr Service AS har et rikt utvalg av fôr til alle typer hunder: klikk her for å se gjennom vårt sortiment.